Poort Megen Hostiebakkerij Nijmegen Spiritualiteit Federatie

 ©  Federatie van de H. Clara  -  overname foto’s alleen via

Email
Share on Facebook Share on Twitter Print
Megen Gebedsdiensten Gasten Dagelijks leven Blog Clare taal Rondleiding Geschiedenis Hostiebakkerij Roeping Contact

DE KLOOSTERKEUKEN


De kloosterkeuken

Van harte welkom in de kloosterkeuken! Het afgelopen jaar heb ik vanuit onze gemeenschap de kans gekregen om me verder te bekwamen in de vegetarische keuken. Van september 2016 tot juli 2017 volgde ik de jaaropleiding ‘De natuurkeuken’ aan de Groene Kookacademie. Beslist de moeite waard! Ik deed er veel nieuwe kennis en inspiratie op, ontdekte nieuwe ingrediënten en smaken, leerde waaruit een volwaardige vegetarische maaltijd moet bestaan aan de hand van de ‘vegachecklist’ en menu’s samen te stellen die daaraan voldoen.

In onze keuken heb ik het geleerde vanaf dag 1 al in de praktijk kunnen brengen. Middels deze pagina wil ik de kennis en inspiratie ook naar buiten toe delen. Vanaf juli verschijnt er hier eens per vier weken een (eigen) recept met menusuggesties, en verder geregeld (achtergrond)informatie over allerhande onderwerpen die met voedsel en koken van doen hebben.

Alvast een recept als voorproefje:


Zoete aardappelsoep met kokosmelk

Voor 4 personen


2             uien

2             teentjes knoflook

500 gram  zoete aardappelen

1             rode peper

2 cm        gember

               olijfolie

3 tl          gemalen komijn

200 ml     kokosmelk

300 ml     bouillon

1             limoen

4 el         zure room

2             bosuien


* Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en hak die grof.

* Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.

* Was de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rode peper in stukjes.

* Schil de gember en snijd die in stukjes.

* Verhit de soeppan en voeg de olijfolie toe.

* Fruit de gesnipperde uien 3 minuten in de olie.

* Voeg de gemalen komijn toe en myoteer deze in de olie.

* Voeg de knoflook, de zoete aardappelen, rode peper en gember toe en roer nog even goed door.

* Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

* Laat het zachtjes ongeveer 15 minuten koken tot de zoete aardappelen gaar zijn.

* Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.

* Rasp en pers de limoen en voeg het rasp en de sap toe.

* Voeg de zure room toe.

* Was de bosuien en snijd ze in smalle ringetjes. Garneer de soep met de bosuien.