Poort Megen Hostiebakkerij Nijmegen Spiritualiteit Federatie

 ©  Federatie van de H. Clara  -  overname foto’s alleen via

Email
Share on Facebook Share on Twitter Print
Megen Gebedsdiensten Gasten Dagelijks leven Rondleiding Geschiedenis Hostiebakkerij Roeping Contact Hostiebakkerij

AANBOD

Vegachallenge!

Vegetarisch eten wordt ook wel het ‘eten van de toekomst’ genoemd. Het is goed om (vaker) vegetarisch te eten, met het oog op de toekomst van onze aarde, Gods schepping. En met het oog op de toekomst van velen die nu verstoken blijven van (voldoende) voedsel, terwijl er feitelijk genoeg geproduceerd wordt voor iedereen. Als het maar eerlijk verdeeld zou zijn…
Maar hoe zet je nu een verantwoorde, voedzame vegetarische maaltijd op tafel? Is het niet duur, of ingewikkeld? Mis je geen voedingsstoffen die je eigenlijk wel nodig hebt?


Laat je inspireren - en uitdagen - door de kloosterkeuken en neem deel aan de Vegachallenge!
In een reeks van zes zaterdagmiddagen (13.30 uur – 17.00 uur) maken we ons vertrouwd met alle componenten van een volwaardige vegetarische maaltijd. We beginnen steeds met de theorie, en brengen die vervolgens in de praktijk door samen te gaan koken. Wie aan de hele reeks deelneemt ontvangt gratis een lesmapje met alle theorie en achtergrondinformatie, en recepten om thuis mee te oefenen.


De data en thema’s zijn:
17 maart – soepen
21 april – groenten
26 mei – granen
29 september – peulvruchten
3 november – creatief koken met vijf ingrediënten
1 december – feestelijk vegetarisch diner


De prijs is 35 euro per persoon per keer. Wie aan de hele reeks deelneemt betaalt 200 euro voor het geheel (inclusief lesmapje). Mocht u een keer verhinderd zijn, kan dit in een later stadium worden 'ingehaald'.

Voor meer informatie en aanmelden: zremmanuelosc@gmail.com