Klooster Sint Josephsberg te Megen

  Website Clarissen Megen    

 Met toewijding gebakken.  Sinds 1766.

Hostiebakkerij

Al sinds 1766 is er in het klooster Sint Josephsberg te Megen een hostiebakkerij gevestigd. Wij, de zusters Clarissen, doen dit werk nog altijd met toewijding en met plezier. Als een dienst aan vele parochies en geloofsgemeenschappen, en als een manier om in ons levensonderhoud te voorzien.

Wij werken op ambachtelijke wijze en in aandachtige stilte, zodat het gebed dat ons dagelijks leven schraagt ook in ons werk tot uitdrukking komt.

Productinformatie

Wij bakken onze hosties in overeenstemming met de kerkelijke voorschriften. Klik voor meer informatie over ingrediënten en productiewijze op onderstaande link:

Bestellen

Wij bakken uitsluitend ronde, licht-bruine broodhosties van ca. 2 mm dikte. Deze dikte wordt bepaald door de maximale druk die volgens Europese richtlijnen op met de hand bediende machines mag staan.


Er zijn drie maten hosties beschikbaar, met een doorsnede van resp. 30 mm, 65 mm en 14 cm.


De hosties worden in plastic zakjes verpakt geleverd.

Contact

Hostiebakkerij Zusters Clarissen

Klooster Sint Josephsberg

Clarastraat 2

5366 AK Megen

Nederland

Lees verder > Meer informatie > Meer informatie en bestellen > Contact >

Clara van Assisi:

“De zusters aan wie de Heer de genade heeft gegeven om te arbeiden, zullen na het uur van de terts arbeid verrichten, en wel handwerk dat past bij ons leven en nuttig is voor de gemeenschap; zij zullen dit doen in trouw en toewijding.”

Achtergronden

Wilt u meer weten over hoe het bakken van hosties in zijn werk gaat? Het filmpje hiernaast geeft hier al een indruk van. Op DVD is er een langere film beschikbaar waarin het hele proces wordt getoond en uitgelegd.


Bent u benieuwd naar de geschiedenis van onze hostiebakkerij, of naar de visie van Clara en Franciscus op de Eucharistie? Naar aanleiding van ons jubileum in 2016 is er een boekje samengesteld, ‘Levend Brood’, met uiteenlopende bijdragen van verschillende auteurs en veel (deels historische) foto’s.


Voor meer informatie over DVD en boekje en de verkooppunten:

Meer informatie >